Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zondag 4 december 2016

Kortenaken op een na slechtste score van Hageland

In de zaterdagkrant van Het Nieuwsblad verscheen het eindrapport van de grote gemeentetest. Het hele jaar heeft Het Nieuwsblad de gemeentes op de rooster gelegd op basis van 10 criteria. Kortenaken was nipt geslaagd en behaalde een score van 5.34/10 en heeft hiermee de op één na slechtste score van het Hageland en op de 308 Vlaamse gemeentes zijn we 299ste...

De gemeentelijke website die dit jaar is vernieuwd is volgens Het Nieuwsblad gebuisd (4.2/10) en ook het ondernemersklimaat is ondermaats (3/10). In deze tijden is het thans zeer belangrijk dat een gemeente op de nieuwe media inzet en een website zeer toegankelijk is. Op die manier kun je verschillende diensten vanop afstand aanbieden. Als gemeenteraadslid worden we verder vaak geconfronteerd dat de openbaarheid van bestuur zeer slecht is in Kortenaken (0/10). We moeten meermaals achter beleidsdocumenten vragen of krijgen ze soms niet. En dat terwijl een gemeente wettelijk verplicht is om dat soort documenten beschikbaar te stellen. Maar ook voor de burgers wordt er niet aan deze verplichting voldaan.  

Hopelijk bekijkt de huidige meerderheid het rapport goed en tracht ze bij te sturen zodat de scores en bijgevolg ook de dienstverlening verbetert.