Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 15 september 2016

Belgische Nationale Platoontest

Gisteren heb ik voor mijn werk meegewerkt aan de Belgische Nationale Platoontest. Dertig semi-zelfrijdende wagens van verschillende merken reden in colonnes van vijf van Diegem naar Bornem. De pelotons reden in verschillende verkeersituaties: op de Brusselse ring, op de autosnelweg A12 en op de gewestweg N16. Het was de eerste keer in Belgiƫ dat zoiets werd uitgetest maar het is een belangrijke stap naar de toekomst. Op termijn (welke valt moeilijk te zeggen) zullen er namelijk automatische voertuigen komen. Heel ver weg is dat eigenlijk niet want de dag van vandaag zijn er ook al ondersteunende systemen die een deel van de menselijke taak overnemen. Denk maar aan ESP dat vermijdt dat je begint te slippen, ABS dat voorkomt dat je remmen blokkeren (vroeger moest je al pompend remmen), (Adaptive) Cruise Controle voor een autonome snelheid en volgafstand, ... en nog vele andere systemen.

Wij verzamelden per auto data over snelheid, acceleratie en remgedrag. We gebruiken die data om het gedrag binnen het peloton te bekijken, maar ook het gedrag van het peloton wanneer een ander voertuig in- of uitvoegt en het peloton dus verstoort. Observaties tijdens de dag zelf toonden namelijk aan dat dergelijke systemen hiermee nog niet altijd rekening houden.

Buiten het wetenschappelijke aan de dag, was dit uiteraard ook een dag om in contact te komen met enkele topmerken en -modellen waaronder de Tesla X.