Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

maandag 14 maart 2016

Zeer onveilig op de Krawatenstraat!

Afgelopen vrijdag was het al gevaarlijk op de Krawatenstraat omdat de gemeente in eigen beheer enkele betondallen had opgebroken maar vandaag heeft men ter hoogte van de wegversmalling aan de Krawatenstraat 34, nu ook aan de andere kant twee stukken opgebroken. Hierdoor zijn er op een afstand van 100 meter maar liefst 5 wegvakken opgebroken en is het echt slalommen. Ikzelf ben vandaag - samen met enkele anderen - al twee maal achteruit moeten rijden omdat we vast kwamen te zitten. Ook voor bussen, vrachtwagens en fruitboeren is het zeer zeer moeilijk om de "hordes" te nemen.

Zowel overdag als 's avonds is dit heel gevaarlijk en verschillende inwoners hebben me al gecontacteerd. Ik heb vanavond de burgemeester gebeld en het wordt besproken op het college van burgemeester en schepenen. Een omleiding (zoals bij de kermis) of tijdelijke lichten zouden een optie zijn. Maar men had de werken beter gespreid zodat het geen skipiste is zoals nu.

En dit allemaal omdat de Ronde van Belgiƫ hier door komt en men daarom deze stukken opknapt. Ik had liever wegenwerken gehad die de verkeersveiligheid bevorderen en die niet tot onveilige situaties leiden.