Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

dinsdag 15 maart 2016

Omleiding op Krawatenstraat

Vandaag is men begonnen met het gieten van de beton op de Krawatenstraat. Afhankelijk van het soort beton dat is gebruikt, is de uithardingstijd één week of drie weken. Sommige stukken zullen met snel drogende beton worden aangelegd zodat de hachelijke situatie niet al te lang zal aanslepen maar dat geldt omwille van het financiële kostenplaatje niet voor alle stukken. 

Ik ben wel verheugd dat men door ophef heeft gereageerd en langs één zijde de weg heeft afgesloten (komende van Waanrode is er nu een omleiding voorzien) want gisteren was dat dus niet het geval. Maar zelfs door deze maatregel blijft het langs de zijde van Kortenaken centrum moeilijk om de werken te passeren omdat er aan beide kanten op zeer korte afstand vakken zijn opgebroken. Dit had volgens mij, samen met de extra kosten voor dit soort beton en de onveiligheid die er ontstaat voor de gemeentewerkers, zeker en vast vermeden kunnen worden als de Open VLD - N-VA-meerderheid de werken niet zo kort op elkaar in tijd had ingepland. Het argument dat er tijdsnood is, mag niet opwegen tegen de verkeersveiligheid! Een goede planning vermijdt tijdsnood...

En dat allemaal voor de wielerwedstrijd “Ronde van België” die op 29/5 door Kortenaken komt... Begrijp me niet verkeerd dat ik niet verheugd ben dat deze wielerwedstrijd langs Kortenaken komt, maar niet ten koste van de verkeersveiligheid!