Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 5 maart 2016

Gemeente heeft geld te veel?

Eind 2016 gaat de huidige financieel beheerder van de gemeente en het OCMW op pensioen. Op de gemeenteraad van februari stond dan ook de vacantverklaring van deze functie. Voor een gemeente als Kortenaken is het logisch dat 1 persoon financieel beheerder is van beide instellingen en dat de beheerder wordt bijgestaan door enkele medewerkers. De overeenkomst die op de gemeenteraad werd gebracht, gaf aan dat er bovenop het loonbarema een salariscomplement van 20% wordt uitgekeerd omdat beide functies worden gecombineerd. 

Ik vind dit een foute beslissing gelet op het feit dat men in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid naar een ge├»ntegreerd OCMW- en gemeentebestuur gaat en er geen opdeling tussen beide instellingen meer is. Deze ‘inkanteling’ is normaal voor 2019 voorzien. Bovendien haalt de huidige Open VLD – N-VA-meerderheid vaak aan dat de gemeentefinanci├źn niet goed zijn, maar er wordt nu wel een supplement van 20% uitgekeerd. Tot slot vindt onze CD&V-fractie dit ook niet eerlijk ten aanzien van andere functies binnen de gemeente die geen supplement krijgen. Daarom hebben we (samen met SP.a Plus) dit agendapunt niet gesteund.