Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

vrijdag 25 maart 2016

Geen verkeerstellingen

In november stelde ik de vraag om verkeerstellingen uit te voeren op de doorgaande assen in Kortenaken (zie link). Op die manier zouden we het aandeel vrachtverkeer kunnen bepalen en kunnen we kijken of de tolvoering op de snelwegen in de buurt een effect heeft voor Kortenaken. De meerderheid ging toen akkoord en men zou tellingen uitvoeren

Op de gemeenteraad van gisteren vroeg ik of de tellingen waren uitgevoerd. Maar helaas, men viel uit de lucht en de Open VLD - N-VA-meerderheid wist niet meer dat men deze tellingen zou uitvoeren. Vermits de tolvoering op 1 april wordt ingevoerd, beschikken we dus niet over cijfers die we kunnen vergelijken. Een gemiste kans om eventuele klachten van bewoners te weerleggen of om aan te kloppen bij de hogere overheid.