Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

woensdag 2 maart 2016

Buurgemeenten in actie; en Kortenaken?

Vandaag staat in het Nieuwsblad een artikel met als titel "Kilometerheffing op N29 blijft mogelijk". Buurgemeente Glabbeek heeft namelijk kritiek ophet feit dat de verbindingsweg tussen Tienen en Diest (N29) niet is opgenomen in de kilometerheffing die vanaf 1 april voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton wordt ingevoerd op heel wat gewestwegen. 

Ook ik uitte hierover eerder al mijn bezorgdheid. Op de gemeenteraad van november 2015 vroeg ik aan het schepencollege van Kortenaken om op onze gemeentewegen enkele verkeerstellingen uit te voeren (zie link). Ik verwacht namelijk ook wat sluipverkeer over onze wegen en door de nulmeting vóór de invoering van de tolheffing uit te voeren (dus vóór april van dit jaar), kunnen we aan de hand van objectieve gegevens uitspraken doen. Ik hoop dan ook dat de gemeente verkeerstellingen heeft uitgevoerd of ze deze maand nog zal uitvoeren. Ik zal op de volgende gemeenteraad alvast vragen hoe het zit met mijn vraag van vorig jaar.