Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

dinsdag 9 februari 2016

Eedaflegging binnen politieraad

Volgende week woensdag leg ik de eed af als raadslid binnen de politieraad van de zone Hageland. Als mobiliteitsdeskundige probeer ik binnen deze raad in het bijzonder aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid binnen Kortenaken en binnen de volledige politiezone (Bekkevoort - Geetbets - Glabbeek - Kortenaken - Tielt-Winge). Maar ook andere dossiers met betrekking tot de politiewerking komen hier aan bod.

De gemeente Kortenaken mag vier raadsleden afvaardigen en ik volg Paul Sterkendries (SP.a Plus) op omdat we (CD&V) 3 jaar geleden 18 stemmen konden uitbrengen terwijl er 13 stemmen nodig waren om verkozen te worden. CD&V had dus 5 stemmen te veel terwijl SP.a Plus er 4 te kort had om iemand af te vaardigen. Daarom werd er tussen beide partijen een politieke afspraak gemaakt waardoor ik nu voor CD&V Stefaan Devos zal vergezellen binnen de politieraad. Voor Kortenaken zetelen ook Niels Willems (N-VA) en voor Open VLD Patrick Vandijck (als burgemeester) en Paul Francen (als opvolger van Camiel Bouvin) in de raad.