Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

vrijdag 15 januari 2016

Sneeuw leidt niet altijd tot sneeuwpret....

De eerste sneeuw viel in het land en Kortenaken leek wel in twee gesplitst te zijn. In Kortenaken zelf was er nagenoeg geen sneeuw gevallen terwijl de deelgemeenten er besneeuwd bijlagen. Onze gemeentewerkers hadden thans voldoende gestrooid, maar het mocht niet baten in de deelgemeenten. 

Ik heb het aan "den lijve" mogen ondervinden toen ik deze middag richting Tienen reed. De Krawatenstraat was open maar enkele 100-en meters verder lag de Blijstraat in Waanrode er nog besneeuwd bij. Op de N29 leek ik in eerste instantie ook goed door te kunnen, maar halfweg richting Tienen was deze afgesloten. Dan maar via Hoeleden dacht ik maar ook daar lag een 'mooi' wit tapijt over de weg. Ondanks dat onze arbeiders dus goed hebben gewerkt - waarvoor dank - lukte het in delen van onze gemeente niet om de wegen open te houden. De sterke sneeuwval in sommige deelgemeenten en de beperkte sneeuwval in Kortenaken zelf heeft blijkbaar ook onze burgemeester verrast. Die ontlokte met zijn facebookbericht "Vlaanderen kreunt onder de sneeuw en het water. In Kortenaken zijn de straten open en vrij. Dankzij de mensen van de gemeentelijke strooidienst. Bedankt jongens." vergezeld van een foto van een sneeuwvrij Dorpsplein in Kortenaken heel wat reactie vermits de deelgemeenten nog wit waren door de fellere sneeuwval.