Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

maandag 25 januari 2016

Helaasprijs voor stilvallen van beleid

Nadat we in de kranten een oproep hadden gedaan om ideeën voor onze twee prijzen in te dienen, kregen we verschillende reacties binnen. We hebben ons dan ook laten inspireren door deze inzendingen. 

De Helaas-prijs stond ook op ons lijstje maar we dachten aanvankelijk dat wij, als jongerenafdeling van een politieke partij, dit enkel opmerkten. Maar het valt onze inwoners blijkbaar ook op dat het beleid in Kortenaken is stilgevallen. Ik citeer enkele inzendingen: ‘De Helaas-prijs is eigenlijk vrij gemakkelijk. Misschien moet je die uitreiken omdat er gewoon geen beleid is momenteel?’ En ‘Je kan eigenlijk geen kritiek hebben op het gevoerde beleid want er is gewoon geen het gaat allemaal heel traag.’ Of ‘Qua inspraak wordt er op achteruit gegaan want de verschillende adviesraden komen veel minder samen dan vroeger.’ 

We menen dat we de inwoners hierin moeten bijtreden. Er worden gemeenteraden afgelast, de gemeenteraden die plaatsvinden zijn maar magere beestjes, men wil nog snel gebouwen openen alvorens deze klaar zijn, het gaat allemaal zeer traag (onze vraag voor de implementatie van bancontact op het gemeentehuis en WiFi in de gemeentelijke zalen (is er nog steeds niet), …), enz. Men teert ook duidelijk nog verder op het werk van de vorige meerderheid. Denk hierbij maar aan de opening van de Sporthal, het Geboortebos, Hoeleden Dorp, …