Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zondag 31 januari 2016

Gemeenterapport Het Nieuwsblad

Uit de cijfers die verschenen zijn in het Nieuwsblad (gemeenterapport), kan ik opmaken dat men in 2015 even tevreden was over de burgemeester dan in 2009. Voormalig CD&V-burgemeester Stefaan Devos haalde in 2009 een score van 6.9/10 terwijl de “nieuwe” burgemeester AndrĂ© Alles (Open VLD) tijdens zijn eerste jaar als burgemeester een score haalde van 6.2 (jaar 2013) en afgelopen jaar een score van 7/10. Als de scores voor het huidige gemeentebestuur worden bekeken, dan merk je ongeveer hetzelfde op: Het jaar 2009 (coalitie van CD&V en SP.a) scoort iets beter dan het afgelopen jaar (coalitie Open VLD – N-VA) en beide jaren scoren beter dan het eerste jaar van deze legislatuur. Als je dit interpreteert, dan betwijfel ik of het van de huidige meerderheid een goede keuze is om van burgemeester en schepenen te wisselen want uit de cijfers kun je opmaken dat er een zekere inloopperiode is.

Verder valt de zeer goede score van het aanbod sport en sportinfrastructuur op. Ongetwijfeld heeft de opening van de sporthal hiermee te maken. Dit was dus een mooi cadeau van ons want CD&V had dit dossier voorbereid en de huidige meerderheid moest de zaal nagenoeg enkel openen. De eerlijkheid gebiedt echter wel om te zeggen dat de sportdienst er een mooi sportaanbod in aanbiedt.