Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 28 januari 2016

Evenwicht in bevoegdheidsverdeling

Bij het bekijken van de bevoegdheden van het nieuwe college van burgemeester en schepenen vallen toch wel enkele zaken op. Zo heeft de burgemeester meer dan 15 bevoegdheden terwijl sommige schepenen er minder dan 3 hebben. Zou het niet logischer geweest zijn om de bevoegdheden wat meer te spreiden onder alle schepenen? Op de gemeenteraad van vandaag kaartte ik aan dat o.a. de bevoegdheden toerisme, kunst- en muziekacademie, huisvesting, inspraak, monumenten en landschappen zijn verdwenen. Men gaf aan dat dit een "vergetelheid" was van het college van begin januari maar dat de bevoegdheden nog wel degelijk bestaan en sinds vandaag op de website van de gemeente zijn vermeld. Hopelijk "vergeet" men de bevoegdheden in de praktijk niet...