Doorgaan naar hoofdcontent

Aandacht voor aanlegfase station Tienen en de parkeerproblematiek?

Op de jongste gemeenteraad heeft de gemeenteraad van Kortenaken een advies uitgebracht over het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) ‘Stationsomgeving Tienen-stad’. De gemeenteraad heeft (1) een gunstig advies gegeven over het voorgestelde ontwerp en (2) vraagt dringend de mobiliteit aan de noordzijde te verbeteren door de aanleg van de noordelijke ringweg. 

Wij sloten ons hierbij aan (in 2011 hebben we vanuit JONG CD&V een gelijkaardig punt op de gemeenteraad van Kortenaken gebracht) en hebben nu bijkomend gevraagd om in het PRUP voldoende aandacht te schenken aan de aanlegfase en aan de parkeerproblematiek rond het station. En de meerderheid stemde hier mee in.

Vanuit Kortenaken is het namelijk niet gemakkelijk om met de bus of de fiets naar het station te rijden, dus een goede bereikbaarheid van de parking en een voldoende aantal plaatsen is belangrijk voor ons. Momenteel is er aan het station reeds een parkeertekort en het nieuwe parkeergebouw aan de achterkant zorgt voor een beperkte uitbreiding van 125 parkeerplaatsen. Navraag bij de provincie toont aan dat men er van uitgaat dat er een modale verschuiving komt naar meer busgebruikers en fietsers maar voor de inwoners van Kortenaken is dit geen alternatief.