Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

dinsdag 26 mei 2015

Gratis vuilniszakken op gemeentehuis + heldere communicatie

Vorige week was er heel wat te doen over de staking bij EcoWerf en verschillende inwoners hebben me hierover ook aangesproken. Omdat Kortenaken de enige gemeente was waar er geen extra ophaalronde werd voorzien, was het ongenoegen bij de inwoners groot en dit heeft dan ook wat aandacht gekregen in de pers en op sociale media. Het gemeentebestuur heeft nu de volgende maatregelen uitgewerkt: 

1) Indien de container vol is, kan je bij de volgende inzameling op woensdag 3 juni tot maximum 6 extra zakken plaatsen. Het formaat van 1 zak mag maximum 60 liter zijn en de aanbieding van de zakken en de bak is gratis (enkel het gewicht aan afval wordt aangerekend). 

2) Omdat we in Kortenaken niet meer gewoon zijn om met vuilniszakken te werken, kan je op het gemeentehuis gratis vuilzakken uithalen op de volgende uren:
  • Donderdag 28/05: van 14 tot 16 uur
  • Vrijdag 29/05: van 9 tot 12 uur
  • Maandag 01/06: van 9 tot 12 uur en van 18 tot 20 uur
  • Dinsdag 02/06: van 9 tot 12 uur

3) Deze maatregelen worden aanstaande donderdag ook via een huis-aan-huis-flyer gecommuniceerd zodat alle inwoners op de hoogte zijn en het niet enkel via de website en sociale media wordt gecommuniceerd.

De meerderheid leest precies ook mijn blog en de kranten want ik had deze compensatie + vraag tot communicatie vorige week voorgesteld. Nu nog hopen dat ze aan EcoWerf hebben voorgelegd om de kosten van de communicatie te vergoeden.