Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

vrijdag 22 mei 2015

Compensatie voor geen huisvuilophaling?

"Wegens een spontane staking bij het personeel van EcoWerf heeft woensdag 20 mei geen afvalinzameling plaatsgevonden" zo stond er te lezen op de website van Ecowerf. Reden voor de staking was het feit dat het werkingsgebied van Ecowerf groter is geworden maar dat de middelen (bv. vrachtwagens) niet zijn vergroot. Daardoor moeten evenveel vrachtwagens per dag een groter gebied afwerken wat zorgt voor lange werkuren. Gevolg is dus dat o.a. de huisvuilophaling in Kortenaken niet is doorgegaan op woensdag 20/5.

Onze gemeente heeft gecommuniceerd via de sociale media en het zag er lange tijd naar uit dat er een extra ophaalronde zou komen op zaterdag 23/5 maar uiteindelijk vindt deze niet plaats. Voor de andere gemeentes in de streek heeft Ecowerf op korte termijn ploegen gevonden omdat het over GFT-ophalingen en huisvuilophalingen gaat in de vorm van vuilniszakken. Voor Kortenaken is er echter geen oplossing omdat we met het diftar systeem werken en er hiervoor net een gebrek aan materiaal is. Of zijn we te klein?

Zo zijn wij dus de enige gemeente waar er geen extra ophaling komt. De volgende ophaling van het huisvuil vindt plaats op woensdag 3 juni. Ecowerf heeft de volgende mail naar de bewoners van Kortenaken gestuurd: "EcoWerf is niet in de mogelijkheid om het huisvuil nog in te zamelen. Indien je container vol is, kan je eenmalig bij de volgende inzameling op woensdag 3 juni tot maximum 6 extra zakken naast je container plaatsen. Opgelet! Het formaat van één zak mag maximum 60 liter zijn. Na lediging van de container, zal de lader de extra zakken in de container steken zodat ook deze gewogen kunnen worden."

Er wordt met andere woorden geen compensatie voorzien terwijl bewoners 2 weken langer met huisvuil opgezadeld zitten, vuilniszakken moeten kopen, ... Het zou een mooie geste zijn om de volgende ophaalronde nog steeds te moeten betalen voor het gewicht maar om de aanbieding van het huisvuil gratis te laten zijn (normaal betaal je voor gewicht + het feit dat men langs komt en de container ledigt). Bijkomend is een duidelijke communicatie via pers, flyers, … naar de bewoners ook nodig want niet iedereen beschikt over internet en kan dus de sociale media, websites of mails volgen.