Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 18 april 2015

Oppositie staat buitenspel

Het begint er stilaan op te lijken dat we als oppositie steeds minder op de hoogte worden gehouden:
  • In januari ging er al geen gemeenteraad door en de gemeenteraad van april kent nauwelijks punten;
  • De vorige gemeenteraad was ik niet aanwezig omdat ik voor het werk in het buitenland zat en ik keek dan ook uit naar de officiĆ«le notulen van de gemeenteraad van maart. Deze zouden volgens het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad  8 dagen voor de volgende vergadering aan alle raadsleden bezorgd moeten worden. Ik had ze dus afgelopen dinsdag moeten krijgen maar tot op heden nog niets gekregen;
  • Via mijn CD&V-collega’s heb ik vernomen dat de meerderheid op de gemeenteraad van maart heeft beslist dat het college zonder inspraak van de gemeenteraad de retributie voor activiteiten van de dienst vrije tijd mag vastleggen (tot een bedrag van €75 maar er zijn geen activiteiten die meer kosten). Op deze manier worden de bevoegdheden van de gemeenteraad uitgehold en worden we opnieuw buitenspel gezet;
  • Om de dagelijkse werking te kunnen opvolgen, hebben we als raadslid inzagerecht in de verslagen van de wekelijkse bijeenkomst van de Burgemeester en Schepenen. Normaal gezien zouden we elke week een verslag moeten krijgen, maar het laatste verslag dateert al van 17 maart. Zo is het voor ons dus niet mogelijk om snel te reageren.
Het zijn misschien allemaal kleine dingen maar ik wil mijn rol als raadslid goed invullen en ik heb de indruk dat men een spelletje met ons aan het spelen is om ons zo weinig mogelijk te betrekken. Dat is zeer te betreuren want de oppositie (CD&V en SP.a Plus) vertegenwoordigt volgens de verkiezingsuitslag van 2012 ook 48,6% van de Kortenaakse bevolking. Wil men hier dus niet naar luisteren?