Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 28 maart 2015

Week 1: Rijsimulatorsoftware (~GTA nabouwen)

Week 1 van de 3 zit er al op. Deze week stond in het teken van een soft- en hardware opleiding in simulatorsoftware. Het NADS (National Advanced Driving Simulator) is een onderzoeksinstelling van de Universiteit van Iowa en beschikt over een zeer grote rijsimulator (NADS 1). Deze simulator is volledig dynamisch en beweegt over een terrein ter grote van een voetbalveld. Op deze manier kan de realiteit in een virtuele omgeving zeer goed benaderd worden. Als je een filmpje wil zien over deze grote simulator, klik dan op deze link. In België beschikken we niet over een volledig bewegende simulator maar gebruiken we wel rijsimulatorsoftware die op pc-schermen wordt getoond (3 schermen) of die op een gebogen scherm wordt geprojecteerd (180°) zodat de werkelijkheid wordt benaderd. 

Ik krijg hier momenteel een opleiding over een nieuwe software omdat wij in België aan de UHasselt met andere software werken. De nieuwe software heeft veel meer visuele mogelijkheden en is vergelijkbaar met het computerspel GTA. Afgelopen week hebben ze me aangeleerd om "events" te definiëren (bv. een voetganger die plots oversteekt als je hem nadert; bv. je wil een traag voertuig inhalen maar het traag voertuig versnelt om je te irriteren zodat je hem niet kan inhalen; bv. je hebt een trage truck voor je en die remt plots; bv ...).. Mijn doctoraat gaat over het effect van weginfrastructuur op verkeersveiligheid en rijgedrag en er wordt dan uiteraard ook een analyse gedaan van dergelijke events.

Vanavond pik ik een collega van mij op aan de luchthaven en hij zal vanaf nu mee de opleiding volgen. We gaan twee weken lang een "wereld" creëren. Om in de GTA-termen te blijven, kan je dit best vergelijken met de omgeving en de weg waarop je rijdt. Hopelijk blijft hij wel van de Amerikaanse donuts af die hier steeds in de keuken staan :-)