Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

vrijdag 19 december 2014

Donkere decembermaanden

Op 14 december 2006 ging rond 23u bij mijn thuis de bel... Mijn nonkel kwam me vertellen dat ons neef wat verder op de Krawatenstraat net een ongeval had gehad. We gingen dan ook onmiddellijk tot daar maar alle hulp kwam te laat. Peter had door het slechte weer niet gezien dat er een vrachtwagen op straat stond geparkeerd en was op deze vrachtwagen ingereden...

Vorige week, dezelfde periode van het jaar, dezelfde vrachtwagen en opnieuw gebeurde er ongeveer hetzelfde ongeval met ook een ernstige afloop... Een brommertje had de vrachtwagen niet opgemerkt en kwam er onder terecht. De dag voordien had mijn mama mij nog een sms gestuurd "voorzichtig hier op straat want de camion staat weer op straat en je ziet hem bijna niet staan".

Omdat het niet mogelijk is om vrachtwagens te verbieden om op straat te staan als men in orde is met de wegcode en sommigen ook geen andere mogelijkheid hebben, stelde ik op de vorige gemeenteraad dan ook voor om vanuit het gemeentebestuur een brief te sturen naar de vrachtwagenbestuurders uit Kortenaken. Niet om hen iets te verplichten maar om hen aan te sporen om de vrachtwagens goed te verlichten als ze op straat parkeren tijdens deze donkere maanden (via bv. een werflicht).