Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zondag 7 december 2014

Constructief oppositiewerk

Naast de verdaging van het agendapunt over het niet-geadresseerde drukwerk naar de volgende gemeenteraad (zie eerder op mijn blog) wordt ook het agendapunt over de belasting op masten en pylonen verdaagd . Schepen van financiĆ«n (Paul Francen, Open-VLD) lichtte toe dat dit reglement er op initiatief van de gemeentesecretaris komt en er op die manier een belasting van €2500 wordt geheven op elke mast of pyloon die meer dan 15m hoog is. Stefaan Devos haalde enkele “mankementen” en hiaten in deze beslissing aan. Omdat het niet de bedoeling kan zijn om bijvoorbeeld verlichtingsmasten aan voetbalterreinen of paardenweides te belasten, stelde Stefaan namens CD&V met succes voor om het voorstel te herwerken zodat dit als uitzondering wordt opgenomen en de andere hiaten weggewerkt kunnen worden.