Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 29 november 2014

Voltallige gemeenteraad dient bezwaar in tegen brandweerhervorming

Kortenaken zal door de brandweerhervorming per jaar  €45000 meer moeten bijdragen terwijl er niets verbetert aan de dienstverlening. Stefaan Devos haalde namens CD&V aan dat sommige delen van onze landelijke en grote gemeente in een grijze vlek blijven zitten waar de aanrijtijden van de brandweer te hoog blijven. Bijkomend is het onaanvaardbaar dat sommige gemeenten beduidend minder moeten betalen terwijl er net in die gemeenten een hoger risico op brand is. Naast de toename in de bijdrage worden er in de toekomst ook nog extra kosten aangerekend voor bijvoorbeeld het keuren van evenementen, het wegnemen van bijennesten, … Omdat uit het debat tijdens de gemeenteraad bleek dat meerderheid en oppositie op dezelfde lijn zaten, wordt er nu op voorstel van Stefaan een gezamenlijk bezwaar ingediend bij de gouverneur.