Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

vrijdag 24 oktober 2014

"Postbakjesdieven" op het gemeentehuis?


Afgelopen woensdag ben ik de voordrachtsakte van de nieuwe schepen gaan inkijken en ik wilde ook mijn postvakje dat in een apart lokaal op het gemeentehuis staat leegmaken. Toen ik aan de balie op het gemeentehuis stond, hoorde ik dat de burgemeester binnenkort opnieuw zou koken voor het personeel en de raadsleden. Ik vroeg dan ook of de uitnodiging al was verdeeld. Men zei mij dat de uitnodiging in ons postvakje lag, maar toen ik dit ging leegmaken lag de uitnodiging er niet in. Nochtans had het personeelslid dat aan de balie stond de briefjes er zelf in gelegd. We zijn nadien alle bakjes van onze fractie gaan controleren en enkel Stefaan Devos en Michel Vander Velpen hadden een uitnodiging en ook één raadslid van de Spa Plus fractie. Daarom heb ik samen met het personeelslid opnieuw de uitnodigingen in de postbakjes gelegd. Mijn verbazing was dan ook zeer zeer groot toen ik een dag later moest vaststellen dat de uitnodigingen opnieuw waren verdwenen bij alle 9 raadsleden van de oppositie… Toch zeer jammer om dit te moeten vaststellen en hopelijk zijn er in het verleden geen andere documenten uit onze postvakjes gehaald…

Ik kaartte dit dezelfde avond dan ook aan tijdens de gemeenteraad. De meerderheid gaf bij monde van de burgemeester en de voorzitter van de gemeenteraad aan dat zoiets niet getolereerd kan worden en tracht de sociale controle op het gemeentehuis te vergroten. Men verontschuldigde zich ook dat dit is gebeurd en men hoopt dat het in de toekomst niet meer zal gebeuren. De burgemeester voegde er nog aan toe dat we als raadslid waren uitgenodigd wanneer hij gaat koken (donderdag 13/11).