Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

woensdag 3 september 2014

Daar brandt de lamp (niet meer?)

Het hoeft weinigen te verbazen maar ook Kortenaken ligt in een van de zones die wordt afgekoppeld ALS een stroomtekort komt. Het woordje ALS is natuurlijk van zeer groot belang want men zal er alles aan doen om dit te vermijden. En ALS de nood dan toch groot is, dan is de afsluiting van het stroomnet beperkt tot ca. 3 uur (’s avonds). Een afschakeling wordt vooraf gepland waardoor men ge├»nformeerd wordt en maatregelen kan treffen en is dus verschillend van een black-out. Niettemin worden er noodplannen gemaakt om voorbereid te zijn op sommige noodsituaties en dit zowel op nationaal als lokaal niveau.

Volgens de huidige gegevens worden er mogelijks 69 distributiecabines op ons grondgebied afgesloten en zitten we in zone 5 wat betekent dat we de tweede schijf/zone zijn die wordt getroffen (in totaal zijn er 6 zones + 1 zone die buiten het afsluitgebied ligt).

Op de vorige gemeenteraad hebben we hierover ook vragen gesteld want dit is voor elke burger een probleem: hoe eten maken, hoe het vee melken, wat met de koelcellen, wat met de openbare voorzieningen, … De burgemeester heeft toen aangegeven dat men nog even moest wachten op meer gegevens van de Gouverneur maar dat er begin oktober een overleg is gepland met de burgemeesters uit Vlaams-Brabant. De gemeente gaat dit ook van zeer nabij opvolgen!