Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

donderdag 28 augustus 2014

#SHAREaPEAR

Met Jong CD&V deelden we peren uit tijdens de gemeenteraad. Hiermee willen we de lokale land- en tuinbouw een ‘peer’ onder de riem steken en de gemeenteraadsleden en andere aanwezigen aanzetten om lokale producten te kopen. Naar aanleiding van de boycot door Rusland kunnen peren niet meer geëxporteerd worden naar Rusland en laat nu net dit land één van de grootste afnemers zijn. Maar naast peren is er ook het varkensvlees en de melk die een aanzienlijk deel van hun productie in België afzetten in Rusland. 

In onze provincie heeft Kortenaken het grootste fruitareaal en op nationaal niveau zijn de we 4e grootste fruitteeltgemeente. Als we enkel naar de conference peer kijken, staan onze lokale fruittelers zelfs op de 3e plaats wat betreft de productiecapaciteit. In Kortenaken zijn in totaal ongeveer 140 land- en tuinbouwbedrijven wat dus een grote werkgelegenheid oplevert. Dit is dan ook een belangrijke sector voor onze gemeente waardoor we deze ludieke actie hebben gedaan.