Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

maandag 26 mei 2014

Alea iacta est

Neen, ik imiteer niemand maar ‘De teerling is geworpen’. Gisteren is iedereen zijn/haar stem gaan uitbrengen, ’s avonds kwamen de eerste resultaten binnen en de verkennende gesprekken op de verschillende niveaus worden vandaag gestart. Ik was gisteren voor CD&V getuige in een van telbureaus waar Kortenaken werd geteld (Vlaamse lijst). Daar merkte ik al snel dat onze lokale CD&V-kandidaat een zeer goede score zou behalen. Annita Vandebroeck stond op plaats 6 bij de effectieven en werd door de Kortenakenaar beloond voor haar inzet van de afgelopen jaren. Annita haalde veruit het beste resultaat van de vier Kortenaakse kandidaten (145 voorkeurstemmen meer dan de drie andere kandidaten samen). Hieronder het resultaat van het kieskanton Diest waartoe Kortenaken dus hoort:
  1. Annita Vandebroek (Vlaamse lijst effectieven CD&V): 1413 voorkeurstemmen
  2. Patrick Vandijck (Kamerlijst opvolgers Open VLD, dus niet in concurrentie met Annita/Niels/Dylan): 765 voorkeurstemmen
  3. Niels Willems (Vlaamse lijst opvolgers N-VA): 465 voorkeurstemmen
  4. Dylan Desaer (Vlaamse lijst opvolgers Vlaams Belang): 38 voorkeurstemmen

Als we het resultaat in de volledige kieskring bekijken - en dus naar de ganse provincie Vlaams-Brabant - geeft dit het volgende totaalbeeld:
  1. Annita (CD&V): 6650 voorkeurstemmen
  2. Niels (N-VA): 3587 voorkeurstemmen
  3. Patrick (Open VLD): 3105 voorkeurstemmen
  4. Dylan (Vlaams Belang): 489 voorkeurstemmen

We zijn als lokale afdeling dan ook zeer tevreden met het resultaat dat Annita heeft behaald en het geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.