Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

dinsdag 1 april 2014

Kortenaken wordt een “hartveilige gemeente”

Wat als een inwoner een hartstilstand krijgt op straat? In de sporthal? In België zijn er iedere dag een 30-tal mensen die een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. Zij moeten rekenen op hulp uit de omgeving: om een ambulance te bellen maar vooral om snel te reanimeren. Reanimatieopleidingen voor de inwoners en een AED-toestel in de buurt zijn dus geen overbodige luxe. Want reanimeren en defibrilleren binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand, dat betekent tot 60% meer overlevingskans voor het slachtoffer. Daarom zal Kortenaken investeren in een AED-toestel aan de sporthal in Waanrode. Verder zal de bevolking in samenwerking met het Rood Kruis gesensibiliseerd worden en zullen er opleidingen gegeven worden (o.a. over het gebruik van het toestel). Een goede investering!