Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zondag 20 april 2014

CO2-neutraliteit

De gemeenteraad van april gaat uitzonderlijk door op een vrijdag (25/04, 19u). We keuren daar het 'burgemeestersconvenant' goed dat onze gemeente, samen met verschillende andere Vlaams-Brabantse gemeenten, zal ondertekenen. In dit convenant nemen we het engagement op om de CO2-uitstoot op ons grondgebied tegen 2020 met ten minste 20% terug te dringen. Eerst wordt de huidige uitstoot in kaart gebracht waarna we een jaar de tijd hebben om een actieplan op te stellen. De gemeente engageert zich er dan ook toe om middelen vrij te maken om verschillende acties uit te werken. 

Op deze manier dragen we bij aan het ambitieuze klimaatbeleid van de provincie want er wordt gestreefd naar "Vlaams-Brabant klimaatneutraal". Geen gemakkelijke opdracht voor een gemeente maar de eerste stappen naar CO2-neutraliteit worden alleszins gezet!