Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

maandag 29 juli 2013

Verdere inkrimping van de gemeentelijke diensten?

Het cultuurprogramma van Donderdag Uit In Kortenaken werd in het begin van de grote vakantie kenbaar gemaakt en ziet er veelbelovend uit! Dit jaar is het een feestjaar voor DU!K want de succesformule bestaat 10 jaar. De cultuurdienst van de gemeente heeft alle jaren een mooi programma opgesteld. Wendy Creten - tot op heden de cultuurbeleidscoƶrdinator en Noord-Zuid-Ambtenaar en in het verleden ook nog jeugdconsulent en stafmedewerker geweest - heeft hier altijd een belangrijke hand in gehad. Al jaren is Wendy een drijvende kracht binnen de vrijetijdsdienst (momenteel is ze ook diensthoofd Vrije Tijd) van de gemeente maar binnenkort gaat ze een andere uitdaging aan en ruilt ze het gemeentehuis van Kortenaken met dat van Hoegaarden waar ze stafmedewerker wordt. Volgens mij een zeer groot gemis voor onze gemeente maar ik wens haar alle succes met de nieuwe job en hopelijk kan ze hetzelfde bereiken wat ze in onze gemeente heeft gedaan: Kortenaken laten bruisen! Alle verenigingen van Kortenaken zullen wel weten wat ze aan Wendy hadden. Vroeg je iets aan haar dan wist je dat het in orde kwam en dat ze alles deed om je te helpen. Ik hoop dan ook dat haar vervang(st)er ook van aanpakken weet en de verenigingen - die zo belangrijk zijn in Kortenaken - ondersteunt!

Bijkomend ben ik ook benieuwd hoe de taken van momenteel een voltijdse tewerkstelling verdeeld zullen worden. In januari van dit jaar is er al een halftijdse betrekking op de dienst Vrije Tijd verdwenen en ik hoop niet dat er verder wordt gesnoeid binnen deze dienst en ook niet dat de Noord-Zuidwerking verdwijnt. De vacature die momenteel op de website van Kortenaken staat is namelijk enkel voor een halftijdse cultuurbeleidscoƶrdinator...