Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 18 mei 2013

Nieuwe fietsenstalling Trip Trap

De verkeerswerkgroep van basisschool Trip Trap (Kortenaken) streeft al enkele jaren naar meer duurzame verplaatsingen van en naar school. Verkeersveiligheid en duurzaamheid zitten dan ook in hun actieplan waar ze een volledig schooljaar rond werken. Zo werkten de leerlingen het afgelopen jaar rond een veilige schoolomgeving waarbij ze hun fantasie de vrije loop lieten, er werd een fluo-zoektocht georganiseerd rond Sint en Piet, elke klas
heeft een fluo-bak en verlaat de school niet zonder de fluo-hesjes, de kleuters “pimpten” hun fietsjes, ...

Afgelopen week werd de 2de verkeersweek georganiseerd en vonden er heel wat activiteiten plaats in het teken van ‘verkeer en veiligheid’: een fietsbehendigheidparcours, fietscontroles, bezoek van de politie, les over de dode hoek, ... Vrijdag werd de verkeersweek feestelijk afgesloten met de STRAPDAG en werd over de volledige lengte van de Schoolstraat een zebrapad gelegd met als betekenis dat de straat voor de trage weggebruiker is.
Met de financiƫle steun van de provincie Vlaams-Brabant en de steun van KORZO als inrichtende macht van de school werd ook de splinternieuwe fietsenstalling ingehuldigd en werd er een document met voorstellen overgemaakt aan de burgemeester en de schepen van onderwijs. De leerlingen van het 1e leerjaar hadden nog een mooi fietscongres in petto (zie filmpje)!