Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 25 mei 2013

3e beste fietspad van Vlaanderen

Brief aan de inwoners van de as Klipgaardestraat - Grote-Vreunte - Blijstraat - Krawatenstraat

"Vorige week onthulde de krant ‘Het Nieuwsblad’ de beste en slechtste fietspaden van iedere Vlaamse gemeente in haar groot fietspadenrapport. Het fietspad aan de Klipgaardestraat (Waanrode) was in Kortenaken het beste en ook het beste in de provincie Vlaams-Brabant. De jury van de krant beoordeelde dit fietspad en dus bij uitbreiding de hele as Klipgaardestraat – Grote Vreunte – Blijstraat – Krawatenstraat zelfs als 3e beste fietspad van Vlaanderen!

Dit is iets waar we als kleine gemeente trots op mogen zijn en het geeft een blijk van waardering voor de eerdere investeringen in verkeersveiligheid. Het 3e beste fietspad van Vlaanderen heeft de vorige meerderheid (CD&V – SP.a) kunnen realiseren met maximale subsidies en werd in het najaar van 2011 ingehuldigd. Bovendien hebben zij ook het dossier voorbereid om o.a. fietspaden aan te leggen aan de Hoeledensebaan in Hoeleden. Zo werkt men daar momenteel het, volgens ‘Het Nieuwsblad’, slechtste fietspad van Kortenaken weg. Vanuit JONG-CD&V hopen we dan ook dat de nieuwe meerderheid (Open VLD-GBL – N-VA) in de toekomst verder investeert in verkeersveiligheid. Een investering die volgens ons nodig is en die via subsidies mogelijk is voor een kleine gemeente.JONG-CD&V Kortenaken
Lien Vandebroeck, Dorien Fets, Kim Vandepoel, Jonathan Renders en Kristof Mollu"