Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

zaterdag 23 maart 2013

Beloofde Finse Piste komt er niet

We zijn met de jongeren van CD&V zeer verbaasd dat de Finse Piste aan de nieuwe sporthal niet wordt aangelegd. We merken dat er meer en meer vraag is naar een laagdrempelige mogelijkheid om aan sport te doen. Jonge ouders hebben steeds minder de tijd om zich aan te sluiten bij een georganiseerde sportbeweging en daarom moeten we hen andere mogelijkheden bieden. Deze beslissing treft niet alleen de jongeren maar ook voor de ouderen is dit een slechte zaak. Nu gaan immers veel mensen langs de straat joggen.
Tijdens de huisbezoeken werd het ons duidelijk dat er gevraagd werd om bij de sporthal niet alleen aandacht te hebben voor de hal op zich maar ook voor 'vrije sportinfrastructuur'. De meerderheid geeft aan dat de plannen niet goed waren omdat de piste de parkeerweg/brandweg zou kruisen maar volgens mij wordt ze omwille van budgettaire redenen geschrapt. Aan het Sportkot in Leuven kruist de piste ook enkele keren de interne parkeerweg dus dat vormt niet echt een probleem. Ook het schrappen van de Kiss&Ride aan de sporthal om meer autoparkeerplaatsen te voorzien begrijp ik niet. De sporthal moet namelijk ook veilig bereikbaar zijn met andere verplaatsingsmiddelen.
We hopen met de jongeren dat er snel een nieuwe locatie wordt gevonden en dat er een Finse Piste komt. Voor ons werd deze het best mee geïntegreerd aan Bergendal en we zullen dit met onze groep verder blijven opvolgen.