Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

woensdag 23 januari 2013

"Onze" zuster Jeanne

Vandaag heeft "onze" zuster Jeanne Devos in het Vlaams Parlement een gouden erepenning gekregen als verdienstelijke Vlaming in het buitenland. Een mooie erkenning voor de Kortenaakse zuster die in de jaren 60 naar India vertrok om daar les te geven aan een dovenschool. Later heeft ze er samen met andere zusters een stichting opgericht die opkomt voor de rechtvaardigheid en de waardigheid voor het huishoudelijk personeel.
Op de foto hieronder zie je haar toen ze in 2006 de "Knap-gedaan-prijs" kreeg van onze jongerenafdeling.  In 2000 behaalde ze een eredoctoraat van de KULeuven, in 2005 werd ze genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede en in 2010 werd ze ereburger van de stad Leuven. Volgens mij wordt het tijd dat we haar ook in Kortenaken de erkenning geven die ze verdient. Niet dat zuster Jeanne te koop loopt met wat ze heeft gedaan, maar wel om haar te tonen dat we als kleine gemeente fier zijn op het werk dat zij levert.