Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

maandag 13 augustus 2012

Flitspaal aan BIB


Zelf ben ik geen voorstander om heel België vol te plaatsen met flitscamera’s want ze hebben slechts een lokaal effect. Op de snelwegen is trajectcontrole dan ook veel beter en op gemeentewegen moet de snelheid afgedwongen worden door aangepaste infrastructuur en door doordachte snelheidsregimes. In Kortenaken zijn de regimes aangepast en op sommige plaatsen zitten deze logisch in elkaar maar op andere plaatsen niet, dus er is nog wel werk aan de winkel. Om de verkeersveiligheid naar de BIB te verbeteren is onlangs de snelheid er logischerwijs teruggebracht van 70 naar 50 km/u maar niemand houdt zich aan deze snelheid. Ikzelf woon vlakbij de BIB en vroeger hield men zich al niet aan de 70 km/u en raasden de auto's voorbij. Daarom worden de wegversmallingen op de Krawatenstraat (die ook op de Blijstraat liggen) vanaf nu ondersteund door een permanente flitspaal ter hoogte van de BIB. Sinds vorige week staat de paal er al. In Hoeleden wordt er binnenkort ook een flitspaal gezet. Hopelijk houden de weggebruikers zich in Kortenaken op alle plaatsen aan de juiste snelheid want we willen niemand beboeten maar we willen dat iedereen veilig rijdt!