Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

dinsdag 7 augustus 2012

Verkeersveiligheid

Vandaag stond in de krant dat de helft van de actieve zestigers zich onveilig voelt in het verkeer en ze geven als voornaamste oorzaak het asociale rijgedrag van de jonge autobestuurder. Als verkeerskundige wil ik zeker niet onder stoelen of banken steken dat jongeren vaker betrokken zijn bij ongevallen en ook vaker een ongeval veroorzaken maar dit wordt meestal (mede) veroorzaakt door de onervarenheid. Ook geef ik toe dat sommige jongeren wel eens agressief kunnen rijden maar het zijn zeker niet alleen jongeren die dit doen. Begin dit jaar hebben we met Jong CD&V de helaasprijs gegeven aan de hoge snelheden in Kortenaken. Ook ik rij al eens te snel, maar uit de cijfers van onze politiezone blijkt dat er enorm hoge snelheden worden gehaald in Kortenaken. We moeten in Kortenaken dan ook durven gaan voor meer controles op doordachte locaties en dit in combinatie met een aangepaste infrastructuur! Het is een van de basisregels van de verkeerskunde..