Welkom

Sinds 2013 ben ik fractieleider in de gemeenteraad van Kortenaken en daar voer ik samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk.
Heb je vragen of opmerkingen, contacteer me gerust: kristof.mollu@gmail.com of 0498/64.00.78.

In 2010 ben ik afgestudeerd als Master in de Verkeerskunde en momenteel ben ik dan ook actief als verkeerskundige veiligheid bij de Vlaamse Overheid (het Agentschap Wegen en Verkeer). Verder werk ik sinds 2014 aan een doctoraat in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit Hasselt. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in het vroegere 3e nationale (heet nu 2e amateurklasse).
Een proper en verkeersveilig Kortenaken waarbij we mensen elkaar laten ontmoeten. Daar wil ik voor gaan!

woensdag 22 augustus 2012

Betaalbaar wonen in Kortenaken


Op 1 september 2009 trad het Vlaamse decreet rond grond- en pandenbeleid in werking. Eén van de  doelstellingen in dit decreet is de invoering van maatregelen voor betaalbaar wonen. Voor Kortenaken betekent dit dat er minimum 73 sociale huurwoningen moeten gebouwd worden tegen 2025. Maar tussen nu en 2025 zitten nog verschillende jaren en de jongeren van nu willen ook betaalbaar kunnen wonen in Kortenaken. Daarom is het interessant dat de gemeente op zoek gaat naar manieren om “starterswoningen” aan te bieden aan jonge startende koppels. Huisvestingsmaatschappijen kunnen woningen tijdelijk verhuren aan startende koppels die eigenlijk te veel verdienen voor een sociale woning. Zij betalen meer huur dan sociale huurders, maar minder dan op de gewone woningmarkt. Zo kunnen ze sparen, terwijl de maatschappij met de extra inkomsten kan investeren in nieuwe sociale woningen. In Leuven worden er momenteel al een aantal starterswoningen aangeboden aan koppels onder de 30 jaar.